Arbetsledning
Roller med fokus på att leda och fördela arbete och personal
Extrajobba som arbetsledare, hovmästare eller projektstöd
Seniora profiler med dokumenterad erfarenhet från ansvarsroller inom sitt fält för att underlätta och kvalitetssäkra leverans på uppdraget.
Alla ansvarsrollerna skräddarsys för varje specifikt uppdrag utefter de kompetenser och erfarenheter som är behövliga och önskvärda i varje situation.
Exakta uppgifter varierar beroende på uppdrag och stäms alltid av med ansvarig på plats.
Några rollbenämningar
-
Projekt- & Produktionsstöd
Med produktionsstöd menar vi ett operativt stöd inför, under och/eller efter ett event eller på annat sätt kopplat till avgränsat projekt i verksamheten. Kanske pga t.ex. många parallella genomföranden eller annan tillfällig belastningstopp.
Med projektstöd menar vi ett mer strategiskt eller administrativt stöd inför, under och/eller efter ett event eller på annat sätt kopplat till avgränsat projekt i verksamheten. Kanske pga t.ex. flera parallella genomföranden eller annan tillfällig belastnings-topp.
-
Hovmästare
Beroende på uppdragets natur kan arbetet skilja sig. Generellt kan man dock dela in det i två olika typer - Hovmästare på Restaurang och Hovmästare vid Catering.
Hovmästare på Restaurang handlar arbetet mycket om gästkommunikation och flödesoptimering på restaurangen. Att säkerställa god upplevelse för gästen. Kan vid vissa uppdrag innebära personalansvar och administration kring det-
Hovmästare vid Catering innebär precis som på en restaurang att du som Hovmästare ansvarar för att optimera serveringsflödena och gästupplevelsen, oftast fokuserat kring själva måltiden. En stor skillnad här är att alla moment oftast är synkade för hela sällskapet och därför kräver ett tydligare samarbete och dirigering kring varje servering och avduk mm. Vid catering innebär rollen så gott som uteslutande ett personalansvar och att leda och fördela arbetet, ofta även kring leveranser och upp/nedrodd inför och efter tillställningen också.
-
Arbetsledare
Innebär att vara en aktiv del av servicen, leda och fördela arbete för all den befintliga personalen och uppdraget i helhet under genomförantet/på plats. Även hantera uppdragsspecifika leveranser, flöden, säkerställa representativ helhet och kvalitetssäkring mot gäst inkl look and feel samt att uppdraget flyter på enligt körschema mm. I de fall ansvarsområdet endast täcker serveringspersonalen kallas denna roll Cateringhovmästare.